Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
11. detsember 2017, 06:20

Peediga graavilõhe ja kodune majonees

Peet annab lõhele eelkõige kaunilt punase värvi, kuid ka veidi maitset. Pisut vürtsi saab kala jahvatatud koriandrist ja piprast.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + 2 ööpäeva maitsestumiseks

Koostisosad
400 g Nahaga lõhe- või forellifilee
1 tl Koriandriseemned
3 spl Sool
3 spl Suhkur
0.25 tl Purustatud must pipar
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tk Värske peet
MAJONEES
2 tk Munakollane
1 spl Õunaäädikas
1 tl Vedel mesi
1 spl Dijoni sinep
2 dl Rapsiõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane lõhefi leed vormi, nahapool all. Rösti koriandriseemneid kuival pannil 2–3 minutit ja purusta uhmris. Sega sool, suhkur, pipar, koriander ja riivitud sidrunikoor. Raputa lõhele ja hõõru õrnalt sisse. Koori peet ja riivi peene riiviga, jaga ühtlase kihina lõhele. Lase seista 30 minutit toatemperatuuril, kuni suhkur hakkab sulama.

2. Mässi toidukilesse ja pane ööpäevaks külmkappi. Pööra lõhe ümber ja jäta veel ööpäevaks külma. Eemalda peet ja lõika lõhe õhukesteks viiludeks.

3. Kastmeks sega munakollased, äädikas, mesi ja sinep. Nirista vähehaaval hulka õli ja mikserda või klopi kreemjaks, maitsesta soola ja pipraga.