Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
11. detsember 2017, 06:51

Piparkoogimaitsega lihapallid

Ingveri, kaneeli ja nelgiga maitsestatud lihapallid mekivad hästi nii soojalt kui külmalt. Paku juurde peedikastet või lihtsalt sinepit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
0.75 dl Kiirkaerahelbed
1 spl Kartulitärklis
1 dl Vesi
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Jahvatatud nelk
1 tk Muna
500 g Veisehakkliha
100 g Keedupeet
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sega kaerahelbed, kartulitärklis, vesi ja vahukoor. Lase seista 10 minutit. Lisa maitseained ja muna. Sega hästi läbi, lisa hakkliha ja peene riiviga riivitud peet. Klopi ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga.

2. Vormi segust väikesed pallid, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.