Kiudainerikkad toidud

Mulgikapsad 

Lia Virkus, 11. detsember 2017, 06:15
mulgikapsad
Eestlane armastab hapukapsaid, eriti külmal talveajal. Nii mõnus on panna kapsad koos liha ja tangudega potiga pliidile või ahju ning „unustada” need sinna mitmeks tunniks nõrgal kuumusel hauduma. Hiljem hea nautida koos kuumade keedetud kartulitega.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi

Koostisosad
1 kg Hapukapsas
500 g Pekiga läbikasvanud sealiha
2 dl Odratangud või -kruubid
8 dl Vesi
Sool
Suhkur

Valmistamine

1. Pane (malm)potti kapsad, nende peale kuubikuteks tükeldatud liha ja pestud tangud või kruubid. Ära sega! Kalla peale nii palju vett, et kõik oleks kaetud, ja hauta rooga pliidil või ahjus kaane all 160 kraadi juures 2 tundi (või kuni liha ja kapsad on pehmed).

2. Vahepeal kiika potti, ega vesi pole ära keenud. Vajadusel lisa pisut vett.

3. Kui kapsas on valmis, sega kõik läbi. Liha peaks saama nii pehmeks, et laguneb segades tükkideks. Maitsesta soola ja vähese suhkruga.