Foto: Mari-Liis Ilover
Väherasvased toidud
11. detsember 2017, 06:05

Pannipilaff kruupide ja seentega

Üks mu lemmiktoitusid selles raamatus on just seesama kruupidest ja seentest tehtud pannipilaff. Hea näide sellest, kui lihtsalt valmiv ja samas maitsev võib olla üks kodune toit. Kruubid on siin roas tõesti imehead, aga kui sul on üle hoopis keedetud riisi, võid vabalt seda kruupide asemel kasutada. Seenteks sobivad just need, mis parasjagu olemas. Värsked kukeseened või puravikud, kupatatud metsaseened või šampinjonid – kõik sobivad hästi, andes roale just oma maitse ja näo.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
2 peotäit Seened
200 g Keedetud kruubid
3 spl Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki sibul ja küüslauk. Eelistan selles toidus küüslauku mitte päris peeneks hakkida, vaid pigem lõigata imeõhukesed viilud. Lõika porgand väikesteks tükikesteks. Haki ka seened. Kuumuta pannil õli. Prae sibulat ja porgandit madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni sibul on läbipaistev ja porgand hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja seened ning prae needki läbi, kuni seened on

küpsed.

2. Lõpuks lisa pannile keedetud kruubid ja hakitud till ning maitsesta pannitäis soola ja pipraga.  kuumuta segades kõik koos korralikult läbi.