Laktoosivabad toidud

Punaveinis marineeritud heeringas 

Lia Virkus, 11. detsember 2017, 05:52
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev soolane amps peolauale. Retseptis on päris suur kalakogus, aga vähem pole mõtet kala teha ka, sest see tuleb nii hea ja säilib külmkapis nädala. Sobib ka kingituseks lähedastele!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit + 3–4 ööpäeva külmas

Koostisosad
2 tk Väike punane sibul
1 tl Purustatud nelk
1 spl Purustatud vürts
3 tk Purustatud loorberileht
600 g Õrnsoolatud heeringafilee
MARINAAD
3 dl Punane vein
1 dl Vesi
1 dl Suhkur
2 spl Äädikas 30%

Valmistamine

1. Lõika fileed meelepärasteks tükkideks. Koori sibulad ja lõika ratasteks. Lao kala sibula ja vürtsidega vaheldumisi purki.

2. Sega kokku marinaad ning kuumuta segades, kuni suhkur lahustub (keeta pole vaja). Vala kala kuuma marinaadiga üle ja hoia 3–4 ööpäeva külmas.