See on pidupäeva hittsöök, mida kõik naudivad. See viib lausa keele alla!
Koostisosad
2 tk Pardikoib
Sool
Must pipar
3 tk Apelsin
4 spl Mesi
100 ml Aplesiniliköör
100 ml Valge veini äädikas
Valmistamine
1. Eemalda pardilt üleliigne rasv ning maitsesta koivad soola ja pipraga. Küpseta koibi kaanega potis 150 kraadi juures 2 tundi.
2. Riivi ühelt apelsinilt koor ja pressi kahest apelsinist välja mahl. Kuumuta äädikat, mett, apelsinimahla ja -koori koos likööriga väikeses potis umbes 3 minutit.
3. Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini. Eemalda potilt kaas ja vala ära lihast välja sulanud üleliigne rasv. Kasta parti äädika- meeseguga ja tõsta 40 minutiks ahju. Vahepeal kasta parti küpsemise ajal veel 4–5 korda, kuni koivad on pealt mõnusalt krõbedad.
Kommentaarid (0)