Laktoosivabad toidud

Suus sulavad mahlased pardikoivad 

Laura Strandberg, 4. detsember 2017, 06:17
Foto: Laura Strandberg
See on pidupäeva hittsöök, mida kõik naudivad. See viib lausa keele alla!

Koostisosad
2 tk Pardikoib
Sool
Must pipar
3 tk Apelsin
4 spl Mesi
100 ml Aplesiniliköör
100 ml Valge veini äädikas

Valmistamine

1. Eemalda pardilt üleliigne rasv ning maitsesta koivad soola ja pipraga. Küpseta koibi kaanega potis 150 kraadi juures 2 tundi.

2. Riivi ühelt apelsinilt koor ja pressi kahest apelsinist välja mahl. Kuumuta äädikat, mett, apelsinimahla ja -koori koos likööriga väikeses potis umbes 3 minutit.

3. Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini. Eemalda potilt kaas ja vala ära lihast välja sulanud üleliigne rasv. Kasta parti äädika- meeseguga ja tõsta 40 minutiks ahju. Vahepeal kasta parti küpsemise ajal veel 4–5 korda, kuni koivad on pealt mõnusalt krõbedad.