Foto: Laura Strandberg
Kiudainerikkad toidud
4. detsember 2017, 06:11

Luksuslik šokolaadikook

See tummine kook sobib peolauale külmal ajal ideaalselt. See meeldib ka tervisefännidele – selles pole suhkrut ega nisujahu!

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g Tume šokolaad
6 tk Muna
150 g Mesi
1 tl Vanilliekstrakt
300 g Mandlijahu
1.5 tl Jahvatatud meresool

Valmistamine

1. Sulata šokolaad veevannis pidevalt segades. Jäta jahtuma.

2. Eralda munakollased munavalgetest. Mikserda umbes 5 minuti jooksul munakollased meega kreemiseks.

3. Sega munakollase-meesegu jahtunud šokolaadiga ja lisa vanilliekstrakt.

4. Sega omavahel mandlijahu ja sool ning lisa šokolaadimassile.

5. Vahusta munavalgeid umbes 3 minutit. Esmalt sega pool vahust šokolaadi sisse. Kui tainas on ühtlane, sega hulka ülejäänud munavalgevaht.

6. Kalla segu ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi, püüdes seda mitte väga kokku suruda.

7. Küpseta kooki 180kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni puutikk jääb koogi küpsust kontrollides puhtaks.

HEA TEADA!

See kook maitseb hästi ka järgmistel päevadel. Ajahädas võid selle koogi juba varem valmis küpsetada ja külma tõsta!