Foto: Laura Strandberg
Küpsetised
4. detsember 2017, 03:36

Sidruni-mustikatort

Maitsvas tordis kohtuvad magus ja hapu. Kreemine kate annab sellele just õige nüansi.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + põhjade jahtumise aeg

Koostisosad
BISKVIIT
250 g Toasoe või
375 g Suhkur
5 tk Toasoe muna
1.5 tl Vanilliekstrakt
375 g Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
250 ml Keefir
3 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
275 g Külmutatud mustikad
Õli või või
KREEM
400 g Toasoe toorjuust
200 g Toasoe või
400 g Tuhksuhkur
1.5 tl Vanilliekstrakt
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Vooderda 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga, piserda seda õliga või määri kergelt võiga.

2. Vahusta võid suhkruga umbes 3 minutit. Lisa munad ja vanill ning mikserda veel paar minutit, kuni kõik on korralikult segunenud.

3. Sega teises kausis 375 g jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega jahusegu ettevaatlikult munasegusse, hoidudes ülesegamisest. Lisa keefir, sidrunimahl ja -koor ning sega kergelt läbi.

4. Sega mustikad 1 sl jahuga ja lisa ka need paari liigutusega tainasse.

5. Jaga tainas kahe või kolme vormi vahel ja tõsta need 180kraadisesse ahju. Ühe kihi küpsetusaeg on umbes 21 minutit.

6. Kreemi tegemiseks mikserda toorjuustu võiga 2–3 minutit. Lisa tuhksuhkur, sool ja vanilliekstrakt ning mikserda kiirema kiirusega umbes 2,5 minutit.

7. Lase põhjadel jahtuda. Seejärel kata esimene põhi kreemiga, tõsta peale teine biskviit, kata jälle kreemiga. Aseta tordile kolmas põhi ja kata see kreemiga eriti rikkalikult. Soovi korral määri üle ka tordi küljed. Kaunista mustikate ja sidruniga!