Kiudainerikkad toidud

Hapukapsa-quiche 

Laura Strandberg, 4. detsember 2017, 14:44
Foto: Laura Strandberg
Toitev ja maitsev lahtine pirukas viib keele alla ning seda tahetakse sinu peres tõenäoliselt varsti jälle teha!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 10 minutit

Koostisosad
PÕHI
1.5 dl Odrajahu
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
140 g Või
4 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Keskmine sibul
250 g Hakkliha
100 g Suitsuliha
300 g Hapukapsas
1.5 dl Vesi
Oliiviõli praadimiseks
Suhkur
Sool
Must pipar
KATE
2 tk Muna
130 g Hapukoor
100 g Riivitud juust

Valmistamine

1. Sega sool ja jahud ning näpi hulka või. Lisa külm vesi ja sõtku kõik ühtlaseks. Rulli tainas lamedaks ja vooderda sellega küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga ahjuvorm ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Prae kuumas oliiviõlis sibul ja hakkliha. Kui need on peaaegu valmis, lisa pannile tükeldatud suitsuliha ja peagi ka hapukapsas. Lisa vesi, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning lase umbes 10 minutit madalal kuumusel podiseda, jättes kapsa poolkrõmpsuks.

3. Vala kapsa-lihasegu põhjale.

4. Klopi munad kergelt lahti, lisa hapukoor ja riivjuust ning vala sellega kogu vorm üle.

5. Küpseta pirukat 170kraadises ahjus 45 minutit või kuni see on omandanud kuldse jume.