Jõulu-blondieFoto: Indrek Susi
Nädala kook
18. detsember 2017, 07:19

Jõulu-blondie

Koostisosad
170 g Või
300 g Helepruun suhkur
2 tk Suur muna
1 tl Vanillsuhkur
300 g Nisujahu
2 tl Sool
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
80 g Jõhvikad
100 g Valge šokolaad
KREEM
220 g Toorjuust
130 g Tuhksuhkur
100 g Valge šokolaad
40 g Kuivatatud jõhvikad
40 g Külmkuivatatud pohlad

Valmistamine

1. Alustuseks tõsta kõik koostisosad ootele, et need saavutaksid toatemperatuuri. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 30 x 20 cm suurune ahjupann või ümmargune ahjuvorm küpsetuspaberiga ning määri kergelt võiga. Paberi ääred peaksid olema üle vormi serva, et nendest oleks pärast hea kooki välja tõstes kinni võtta.

2. Sulata või ning sega aeglaselt mikserdades suhkruga. Kui segu on ühtlane ja piisavalt jahtunud, lisa ükshaaval munad ja vanillsuhkur. Mikserda ühtlaseks.

3. Sõelu teises kausis kokku jahu, sool, kaneel ja küpsetuspulber. Sega jahusegu aeglaselt või ja suhkru segusse. Kõige lõpus sega käsitsi juurde purustatud šokolaad ja kergelt hakitud jõhvikad.

4. Laota tainas spaatli abil vormi ning küpseta 17–20 minutit. Võta kook vormist välja ja tõsta restile jahtuma.

5. Kreemi tarbeks sulata valge šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Mikserda kergelt toorjuust ja lisa sõelutud tuhksuhkur. Kui kreem on ühtlane, lisa pool sulatatud šokolaadist.

6. Kata täielikult jahtunud kook toorjuustukreemiga. Raputa peale pohli ja hakitud jõhvikaid ning nirista üle valge šokolaadiga. Lase koogil enne serveerimist paar tundi külmkapis seista. Lõika soovitud suurusega ruudud või kolmnurgad.