Lambaliha retseptid

Lambalihahautis kõrvitsa ja kikerhernestega 

Tuuli Mathisen, 18. detsember 2017, 05:05
Lambaliha kõrvitsa ja kikerhernestegaFoto: Tuuli Mathisen
Kuldsete kõrvitsate hooajal saab ühte patta sättida nii lamba kui ka kõrvitsa. Vürtsine ja tomatine supp on tõeliselt soojendava iseloomuga. Kes soovib tugevamat toitu, võib koos kõrvitsaga lisada ka kartulit.

Koostisosad
600 g Lambaliha (kaelaliha, abatükk, kintsuliha)
3 spl Oliiviõli
3 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Kurkum
2 tl Kaneel
2 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne pipar
2 tk Hakitud sibul
1 tk Suur küüslauguküüs
500 ml Puljong
400 ml Purustatud tomatid
3 spl Tomatipasta
1 spl Suhkur või mesi
2 spl Rosinad
500 g Kooritud ja tükeldatud kõrvits
1 peotäis Hakitud värske petersell
250 g Kikerherned, konservist, nõrutatud

Valmistamine

1. Esmalt tükelda liha. Sega omavahel õli ning kuivad vürtsid ning masseeri lihatükid vürtsiseguga kokku. Jäta paariks tunniks kuni üleöö maitsestuma.

2. Kuumuta suurema poti põhjas õli ja pruunista liha pannil igast küljest. Vajadusel tee seda osade kaupa, et potti mitte üle koormata. Tõsta liha potist, vajadusel pane veel õli juurde ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel. Lisa mõne minuti pärast küüslauk ja hauta läbi. Tõsta liha potti tagasi, kalla peale puljong ja purustatud tomatid ning tomatipasta ja suhkur. Lase segul keema tõusta ja keeda 1,5 tundi või kauem, kuni liha on pehme. Maitsesta soola ja pipraga, lisa rosinad, tükeldatud kõrvits, kikerherned ja suhkur.

HEA TEADA!

Kui soovid kartuliga suppi, siis lisa 2–3 tükeldatud kartulit supile koos kõrvitsaga. Aseta potile kaas peale ning keeda veel umbes 30 minutit. Serveerides lisa värsket hakitud peterselli.