Lambaliha retseptid

Lambalihast hautis mustade ploomide ja aprikoosidega (tagine) 

Tuuli Mathisen, 18. detsember 2017, 05:43
tükeldatud lambaliha (nt lambakael, abaliha, kints vm)Foto: Tuuli Mathisen
Tagine on Maroko köögi kuulsaim roog ja päkapikumütsikujulise kaanega tagine’ipotid Maroko köögi tunnuseks. Magusad puuviljad, soojad vürtsid ja tomatine kaste saavad koos lihaga haududa pikalt ja täpselt õiges niiskuses.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Suur hakitud sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 spl Jahvatatud koriander
1 spl Ras-el-hanout’ maitsesegu (võib asendada garam masala’ga)
2 spl Õli
600 g Tükeldatud lambaliha (nt lambakael, abaliha, kints vm)
100 g Kuivatatud aprikoosid
100 g Kuivatatud ploomid
400 g Purk purustatud tomateid
5 dl Puljong
Sool
Must pipar
Suhkur
1 tk Sidruni koor
Värske koriander

Valmistamine

Kuumuta pannil või tagine’i-poti põhjas õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae kõik mõne minuti jooksul läbi, pannitäit aeg-ajalt segades. Jälgi, et tükid ei läheks kõrbema. Lisa lammas ja pruunista liha kergelt – aeg-ajalt sega. Pane juurde aprikoosid ja ploomid, kalla peale purustatud tomatid ja puljong, maitsesta soola, pipra ja suhkruga, lisa sidrunikoort ning tõsta nõu kaanega kaetult 200-kraadisesse ahju. Lase küpseda 1 tund, sega siis tagine’i sisu läbi ja aseta ilma kaaneta veel umbes 30 minutiks ahju. Maitsesta lõplikult. Serveerides pudista roale värsket hakitud koriandrit ja tõsta lauale kausid jasmiiniriisi, kuskussi ning maitsestamata jogurtiga.