Kihiline kaftaFoto: Tuuli Mathisen
Lambaliha retseptid
18. detsember 2017, 04:32

Krõbe lambalihavorm tomati, sibula ja kartulitega (kafta)

Lihtsas ja teistmoodi advendiaja vormiroas moodustuvad kihid ürdisest lambalihast, tomatitest, sibulatest ja kartulitest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Lambahakkliha
1 tk Suur sibul
400 g Sibul 1 cm ratastena
1 peotäis Värskelt hakitud petersell
1 peotäis Värske münt
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
600 g Viilutatud tomatid
600 g Viilutatud kartulid
2 spl Tomatipasta
Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1 Töötle 1 sibul, petersell ja münt kas kööginoaga hakkides või purustajas ühtlaseks pastataoliseks massiks. Sega pasta hakklihaga, lisa soola ja pipart ning vürtsköömned. Sega kätega korralikult läbi. Määri õliga umbes 30–35 cm läbimõõduga ahjuvorm. Laota liha ühtlase kihina ahjuvormi põhjale.

2. Viiluta tomatid ja sibulad umbes 1 cm jämeduselt. Kata liha tomativiiludega, maitsesta tomativiilud soola ja pipraga. Järgmiseks laota sibulaviilude kiht ja maitsesta see ka soola ja pipraga. Viimasena laota peale kartuliviilud ja maitsesta ka need soolaga. Sega tomatipasta 5–6 supilusikatäie veega ja kalla vormile ühtlaselt peale. Kata vorm fooliumi või kaanega ning küpseta 200 kraadi juures umbes 45 minutit.

3. Umbes poole küpsemise pealt kasta vormi väljaküpsenud mahladega, et tulemus jääks mahlakam. Viimasena pruunista vorm pealt. Selleks eemalda foolium ning kuumuta ahju grillelement maksimumkuumuseni. Aseta vorm grillelemendi alla ning pruunista mõne minuti jooksul, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. Serveeri kuumana ja serveerides võid lisada värsket hakitud peterselli.