Lambaliha retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree 

Tuuli Mathisen, 18. detsember 2017, 06:22
Metsaste maitsetega lambakarreeFoto: Tuuli Mathisen
Lambakarree on kiirelt valmiv lihatükk, mis on maitselt kõige rikkalikum siis, kui liha pole täisküps. Tegelikult peakski lambakarree alati olema kergelt roosaka sisuga, siis jääb tulemus väärikale lihatükile kohaselt mahlane.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Lambakarree
3 tk Rosmariinioks
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Peeneks uhmerdatud kadakamarjad
3 spl Värsketest jõhvikatest pressitud püree
2 tl Sool
1 tl Värskelt jahvatatud must pipar
4 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Sega kausis marinaadiks peenemaks hakitud rosmariin, küüslauk, kadakamarjad, jõhvikapüree, pool oliiviõlist, sool ja pipar. Määri lambakarree saadud seguga kokku ning jäta 45 minutiks marineerima.

2. Kuumuta grillpannil teine pool õlist. Kui õli on piisavalt kuum, küpseta lambakarreed igast küljest 3 minutit. Kata lambakarree fooliumiga ning jäta 15 minutiks “rahunema”. Nii aitad kaasa lihamahlade püsimisele lihatükis, enne kui seda lahti hakkad lõikama. Lõika karree ribide vahelt lahti ja serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee