Vegan toidud
23. november 2017, 11:31

Šokolaadikreemiga toorkook

Jahu ja valge suhkruta koogis annavad maitses tooni maapähklivõi ja kakao ... mmm!

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
120 g Datlid
100 g Mandlid
40 g Kookoshelbed
1.5 tl Kakao
0.5 tl Sool
1 tl Kange kohv
30 g Kookosõli
TÄIDIS
4 tl Kookosõli
80 ml Kookospiim
3 tl Kookos- või tavaline suhkur
120 g Maapähklivõi
2 spl Kange kohv
100 g Üleöö leotatud Inddia pähklid
1 tk Banaan
2.5 tl Kakao
KASTE
1 spl Kakao
1 spl Kookosõli
1 spl Kookossuhkur

Valmistamine

1. Leota datleid soojas vees 15 minutit, seejärel kurna ja puhasta.

2. Põhja tegemiseks purusta mandlid köögikombainiga jahuks, lisa datlid, kookoshelbed, kookosõli, kakao ja sool ning töötle kõik ühtlaseks pastaks. Lisa kohv ja töötle segu kreemisemaks.

3. Suru tainamass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja aseta see täidise valmistamise ajaks külma.

4. Täidise tegemiseks pane kookosõli ja -piim, suhkur, maapähklivõi ja kohv potti ning kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik koostisosad on sulanud.

5. Seejärel pane segu koos India pähklite, kakao ja banaaniga kannmiksrisse ja mikserda ühtlaseks.

6. Vala täidis põhjale. Kata koogivorm kilega ja aseta kook 3–4 tunniks külma.

7. Kui täidis on tahenenud, sega väikeses kausis kokku kastme koostisained. Triibuta sellega kook ja soovi korral kaunista!