Kalatoitude retseptid

Pontsakad pannkoogid mädarõikakreemi ja graavi lõhega 

Tuuli Mathisen, 20. november 2017, 03:45
Pontsakad pannkoogid mädarõikakreemi ja graavi lõhegaFoto: Tuuli Mathisen
Speltajahuga pannkoogid vajavad veidi aega kerkimiseks ja küpsevad paksuks ning pontsakaks. Seetõttu võib neid pannkooke serveerida nagu klassikalisi pliine. Üheks parimaks ja ühtlasi ka pidulikuks koosluseks on speltakookidele graavilõhe, mädarõikakreem ja krooniks veidi lõhemarja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 pk Veski Mati Spelta pannkoogiküpsetussegu idudega
200 g Graavilõhe
Lõhemari
Värske till
Värskelt jahvatatud must pipar
MÄDARÕIKAKREEM
2 tl Mädarõigas (purgist või värskelt riivituna)
200 g Paks hapukoor
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tl Sinep
2 tl Suhkur
Sool

Valmistamine

1. Mädarõikakastme valmistamiseks sega omavahel kastmeained kokku ja lase veidi aega maitsestuda.

2. Pannkookide jaoks sega tainas vastavalt pakendil olevatele juhistele. Prae õlis keskmisel kuumusel lusikapannkoogid. Jahuta. Serveerimiseks tõsta igale pannkoogile lusikatäis mädarõikakreemi, sinna peale säti graavilõhet. Kaunista värske tilli, värskelt jahvatatud musta pipra ja lõhemarjaga.