Sibulaklops karamelliste sibulategaFoto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
20. november 2017, 04:01

Sibulaklops karamelliste sibulatega

Vanas heas sibulaklopsis on veiseliha kaaslaseks karamelliseks küpsenud sibulad – mida rohkem, seda maitsvam söök saab. Lihaveise lõigud pehmenevad oluliselt kiiremini kui tavaline veiseliha, mis vajab pikemat hautamist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Veiseliha (nt lihaveise antrekoot või välisfilee)
3 spl Õli või või
2 spl Nisujahu
2 dl Vesi või lihapuljong
2 dl Kohvikoor
50 g Maitsestamata toorjuust
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Sinep
2 spl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika liha ristikiudu u 1 cm paksusteks viiludeks, vasarda kergelt õhemaks ja vormi ovaalseks. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga ning prae kuumas rasvas mõlemalt poolt helepruuniks. Tõsta pannilt ära.

2. Valmista kaste: pruunista jahu rasvas, lisa kuum vesi või puljong ja kohvikoor ning keeda paar minutit. Tõsta liha uuesti pannile ning hauta kaane all u 10–12 minuti jooksul pehmeks. Kui kasutad tavalist veiseliha, kulub selleks kauem aega. Võta lihalõigud kastmest välja ja hoia fooliumi all soojas.

3. Samal ajal, kui liha haudub, lõika kooritud sibulad ratasteks. Kuumuta need koos pruuni suhkruga õlis kuldseks ja krõbedaks, keskmisel kuumusel kulub selleks 7–9 minutit, sega hulka tüümian, sool ja pipar. Lisa kastmele toorjuust ja sega, kuni see on sulanud. Maitsesta kaste sidrunimahla, sinepi, soola ja pipraga, sega hulka hakitud petersell.

4. Serveerimiseks pane kaste taldrikule, peale lihalõigud ning kõige peale ohtralt praetud sibulaviile. Serveeri lisaks keedukartulit või köögiviljapüreed.