Väherasvased toidud

Vürtsine sibulasupp maisikrõpsudega 

Pille Enden, 20. november 2017, 05:25
Vürtsine sibulasuppFoto: Jaan Heinmaa
See on supp kurjade sügisilmade ajaks – tummine ja vürtsikas. Köögiviljade kooslust saad muuta oma maitse järgi, soovi korral võid lisada ka näiteks kanafileed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
2 tk Keskmine porgand
400 g Kartul
100 g Šampinjon
3 tk Küüslauguküüs
2 dl Salsa
8 dl Kana- või köögiviljapuljong
450 g Tomatikaste
2 tl Pune
2 tl Jahvatatud köömned
2 spl Hakitud punane tšillipipar
Sool
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
50 g Riivitud juust
Serveerimiseks maisikrõpsud

Valmistamine

Koori ja haki sibulad, hauta kastruli põhjas õlis pehmeks u 7–8 minutiga. Lisa viilutatud porgandid, kartulid ja seened, hakitud küüslauk, salsa, puljong, tomatikaste, pune, köömned ja tšilli. Kuumuta keemiseni ja hauta kaane all 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri riivjuustu ja soovi korral ka maisikrõpsudega.