Itaalia köök

Carpaccio mozzarella, basiiliku ja viinamarjadega 

Lia Virkus, 6. november 2017, 06:43
Veisecarpaccio mozzarella, basiiliku ja viinamarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Veisecarpaccio sobib suurepäraselt peolaualegi ja on tõeline maitseelamus!

Kogus: neljale

Koostisosad
250 g Laagerdunud veisefilee (välis- või sisefilee)
25 g Seedermänniseemned
0.25 tl Koriandriseemned
2 spl Esimese pressi (extra virgin) oliiviõli
2 tl Punase veini äädikas
0.5 tl Dijoni sinep
1 tk Mozzarella pall (125 g)
100 g Punased seemneteta viinamarjad
Basiilik
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
1 tk Ciabatta

Valmistamine

1. Pane veisefileetükk üheks tunniks sügavkülma. Rösti seedermänniseemned ahjus või pliidil kuival pannil, jäta jahtuma. Pane koriandriseemned samale pannile, rösti 30 sekundit, uhmerda. Vispelda kastmeks oliiviõli, äädikas ja sinep, maitsesta soola ja pipraga.

2. Võta filee külmast ja lõika terava noaga imeõhukesed tükid, laota suuremale taldrikule. Murenda peale mozzarella ja puista üle pooleks lõigatud viinamarjadega. Raputa peale basiilikulehed ja röstitud seemned. Nirista üle kastmega ja lase maitsestuda, kuni röstid ciabattaviilud ahjus krõbedaks. Jahvata peale ka soola-pipart ja naudi kohe!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee