LambapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
24. november 2017, 04:48

Lambapada

Ehtne sügisõhtute pajaroog nädalavahetuseks. Selle valmistamine võtab küll paarkolm tunnikest, aga suurema osa ajast podiseb roog ise kaane all. Kõrvale sobib hästi kartul, riis, kinoa või kuskuss. Kausitäis rohelist salatit kindlasti ka.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Lambaliha
Oliiviõli praadimiseks
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipipar
150 g Suitsupeekon
200 g Tomatipüree
1 tl Soovi korral vürtsköömned
2 tl Kuivatatud pune
2 tl Kuivatatud tüümian
1.5 l Lihapuljong
Sool
Must pipar
1 purk Soovi korral konservoad (400 g)

Valmistamine

1. Tükelda liha kuubikuteks ja pruunista malmpaja põhjas õlis. Kui tükil on kont, pane ka see patta. Lisa hakitud sibul, küüslauk, tšilli ja peekon. Pruunista segades veel minut-paar. Lisa tomatipüree, ürdid ja kalla peale puljong. Lase kaane all 2 tundi haududa (või ahjus 160 kraadi juures).

2. Eemalda kaas ja keeda veel 30 minutit, kuni liha on pehme. Puhasta kont lihast ja lisa liha patta. Maitsesta rooga soola-pipraga. Sega soovi korral hulka ka nõrutatud ja külma veega hoolsalt loputatud oad, kuumuta läbi ja maitsesta vajadusel veel.