Täidetud paprikad ja tomatidFoto: Oskari Värä
Väherasvased toidud
4. detsember 2017, 04:15

Täidetud paprikad ja tomatid

Kogus: kuuele

Koostisosad
5 tk Suur paprika
5 tk Suur tomat
200 g Täisterariis
0.5 dl Soovi korral kuldsed rosinad
6 spl Mandlilaastud
60 ml Oliiviõli
1 peotäis Värske piparmünt
1 peotäis Värske petersell
1 tk Punane sibul
3 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Tšillihelbed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Keeda riis. Pese tomatid ja paprikad ning lõika neil pealt ära 1–2 cm kaas. Eemalda seemned. Määri tomatid ja paprikad õliga ning maitsesta seest ja väljast soolapipraga.

2. Haki rosinad veidi väiksemaks, tükelda sibul ning küüslauk ja sega koos mandlilaastudega riisi hulka. Lisa hakitud maitseroheline ning maitsesta segu soola, pipra ja tšillihelvestega.

3. Täida paprikad ja tomatid riisiseguga ning aseta peale äralõigatud kaaned. Pane umbes 20 minutiks ahju. Sobib hästi nii eel- kui ka põhiroana serveerimiseks koos omatehtud tomatikastmega.