Makrooni nägu koogikesedFoto: Gregor Jürna
Nädala kook
24. november 2017, 04:41

Makrooni nägu koogikesed

– Tahame ka olla nagu makroooonid! – Olgu peale, naljaninad, lõhnastame teid siis mandliessentsiga ja värvime paled lavendlikarva.

Koostisosad
KOOGID
1 tk Muna
150 g Suhkur
2 tl Levendlililla toiduvärvipasta
75 g Sulatatud või
150 ml Keefir
1 tl Mandliessents
275 g Nisujahu
1 tl Sooda
1 tl Sool
PRANTSUSE VÕIKREEM MATCHA’GA
Prantsue võikreem
1 tl Matcha-pulber
1 tl Suhkur

Valmistamine

45 tk

1. Kuumuta ahi 200 °C. Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, vahustamise lõpupoole lisa toiduvärv. Sega juurde jahtunud sulatatud või, mandliessents ja keefir. Puista läbi sõela osade kaupa juurde omavahel segatud jahu, sooda ja sool. Pane segu pritskotti ja lõika koti otsast maha 0,5 cm ots. Pigista tainast u 2,5 cm laiused koogikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning jäta kerkimiseks vahed. Ühele plaadile tee 30 koogikest, st küpseta kolm plaaditäit. Küpseta ahjus 4–5 minutit, mitte rohkem. Koogikesed ei tohi pealt värvi muuta. Leia igale koogipoolikule paariline ja keera tagurpidi.

2. Sega 1 tl matcha’t 1 tl suhkruga ning lisa saadud segu ilma toiduvärvita vahustatud võikreemile. Vahusta edasi, kuni on ühtlaselt segunenud. Pane kreem pritskotti, pigista ühele koogipoolele torts kreemi ja suru teine pool peale. Lase paar tundi enne serveerimist külmikus seista.

HEA TEADA!

Koogikesed seisavad külmikus värskena paar-kolm päeva. Kui võikreem pole sulle, asenda see ühe koguse toorjuustukreemiga, mille valmistamise leiad punaste sametkoogikeste juurest.