Punane sametkoogikeFoto: Gregor Jürna
Nädala kook
30. oktoober 2017, 04:18

Punane sametkoogike

Ameerika Red Velvet Cake’i muutumismäng glamuurseks Pariisi kohvikukoogikeseks.

Koostisosad
SAMETKOOGIKESED
175 g Suhkur
1 tk Muna
3 tl Punane toiduvärvipasta
1.5 tl Valgeveiniäädikas
50 g Sulatatud või
130 ml Keefir
100 g Nisujahu
15 g Kakaopulber
0.5 tl Sooda
1 näpuotsatäis Sool
TOORJUUSTUKREEM
75 g Toorjuust
150 ml Rõõsk koor 35%
30 g Suhkur
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 tk Kaunistuseks maasikas
6 tk Mündileht

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 °C. Pane 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber. Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, vahustamise lõpupoole lisa toiduvärv. Sega juurde sulatatud või, veiniäädikas ja keefir. Sega omavahel kuivad koostisained ja sõelu osade kaupa tainasse. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 20 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase koogil jahtuda, enne kui vormist eemaldad. Siis löö 6 cm läbimõõduga koogivormiga koogist välja 12 ketast.

2. Kuni kook ahjus küpseb, valmista toorjuustukreem. Vahusta toorjuust, suhkur ja koor omavahel tihedaks vahuks, vispelda hulka sidrunimahl. Pane segu pritskotti, mis on varustatud 1 cm läbimõõduga tüllega, või lõika lihtsalt ühekordsel pritskotil sama laialt ots maha. Pritsi igale kettale seitse kreemitupsukest ja tõsta kaks ketast teineteise peale. Lõika iga maasikas kuueks sektoriks. Aseta kolm maasikasektorit koogikesele ja kaunista mündilehega. Koogikesed seisavad õhukindlas karbis külmikus kaks päeva.