Kaerahelbekattega juustu-speltajahuskoonidFoto: Tuuli Mathisen
Küpsetised
23. oktoober 2017, 03:53

Kaerahelbekattega juustu-speltajahuskoonid

Skoonid on brittide toidulaualt näpatud idee ning kujutab endast küpsetuspulbriga kergitatud ümarat küpsetist, mille vahele ja peale võid panna eri lisandeid. Väikesest kuklist saad valmistada seega meelepäraseid võileivalaadseid suupisteid.

Koostisosad
350 g Veski Mati Speltajahu
1 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
1 näpuotsatäis Cayenne pipar
60 g Või
100 g Kaerahelbed
100 g Riivitud juust
100 g Hakitud Kreeka pähklid
2 tk Muna
9 spl Pett
Määrimiseks piim

Valmistamine

6-8 tk

1. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja Cayenne’i pipar. Haki juurde 60 g võid ja näpi see jahusegu hulka, kuni moodustub ühtlane puru. Lisa kaerahelbed, juust ja hakitud Kreeka pähklid. Tee keskele süvend ja lisa munad ning pett. Sega ühtlaseks tainapalliks ja aseta umbes 30 minutiks külma.

2. Rulli tainas jahusel pinnal 1,5–2 cm paksuseks ning lõika tainast vormi või klaasi abil rattad. Määri piimaga, puista peale veidi kaerahelbeid ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures 15–20 minutit, kuni skoonid on kuldpruunid. Serveerides paku juurde juustu ja kuivatatud jõhvikaid.