Õunapommid kuivatatud jõhvikate ja speltajahugaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
23. oktoober 2017, 03:19

Õunapommid kuivatatud jõhvikate ja speltajahuga

Sügishooaega sobivad pontsakad õunapommid ideaalselt – selline korralikult suur taldrikutäis, kus krõbeda taina sisse on peitnud end mahlane ja magushapukas õun koos küllusliku pähkli-rosinatäidisega.

Koostisosad
300 g Veski Mati Speltajahu
100 g Hapukoor
150 g Või
0.5 dl Suhkur
6 tk Õun
TÄIDISEKS
Rosinad, pähklid, Vana Tallinna liköör, pruun suhkur, kaneel, tuhksuhkur

Valmistamine

1. Sega sulatatud või suhkru ja hapukoorega. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veidi vett. Keera kile sisse ning aseta 30 minutiks külmikusse. Lõika tainas 4–6 võrdseks osaks ja rulli jahusel pinnal õhukesteks ketasteks.

2. Lõika õuntel südamikud välja ja aseta sinna sisse täidis, kus omavahel on segatud hakitud pähklid, rosinad, suhkur, kaneel ja Vana Tallinna liköör. Tõsta täidetud õunad tainaketta keskele ja voldi tainas õuna ümber kokku. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni tainas on kuldne. Puista serveerides peale tuhksuhkrut.