Kihiline porgandikook Kreeka pähklite ja toorjuustukreemigaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
23. oktoober 2017, 04:49

Kihiline porgandikook pähklite ja toorjuustukreemiga

Kihiline ja pehme porgandikook sobib juurikatest küllastunud sügishooaja koogivalikusse suurepäraselt. Tänu porgandile säilib kook ka pikalt mahlasena. Krõmpsuvad Kreeka pähklid ja kreemjas toorjuust aitavad selle koogi tõeliseks piduroaks vormida.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Värske porgand - koorituna ja peene riiviga riivituna
2 dl Pruun suhkur
150 g Toasoe või
4 tk Muna
3 dl Veski Mati Täisteraspeltajahu
2 dl Kaerajahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Söögisooda
1 tl Sool
1 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Jahvatatud kardemon
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
150 g Röstitud ja hakitud kreeka pähklid
TOORJUUSTUKATE
400 g Toasoe maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
Sidrunimahl

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või koos suhkruga. Lisa ükshaaval munad: mikserda esmalt üks muna või-suhkrumassi sisse ja alles siis lisa järgmine. Sõelu kaussi juurde jahud, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja kardemon. Sega läbi ja sega tainas siis porgandi, riivitud apelsinikoore ja umbes poolte hakitud pähklitega. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud ahjuplaadile. Laota ühtlase kihina laiali. Küpseta eelkuumutatud ahjus 160–170 kraadi juures 35–40 minutit.

2. Pärast ahjust võtmist jahuta kooki jahutusrestil. Keera jahtunud kook teisele ahjuplaadile kummuli ja eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Lõika kook neljaks võrdseks ruuduks.

3. Valmista toorjuustukate. Selleks vahusta toasoe toorjuust koos suhkru, vanillsuhkru ja sidrunimahlaga ühtlaseks kreemiks. Aseta esimene koogikiht taldrikule või koogialusele ja määri sellele umbes neljandik kreemist. Korda sama iga kihiga. Viimasele kihile puista peale veel hakitud pähkleid.