Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsa-fetapirukad 

Eva Pärtel, 23. oktoober 2017, 05:15
Kõrvitsa-fetapirukadFoto: Eva Pärtel

Koostisosad
300 g Kõrvits
Oliiviõli
Sool
200 g Pärmi-lehttainas
Fetajuust
Tüümianioksad
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika kõrvitsat väiksemaks (koorida pole vaja). Pane tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soolaga ja küpseta 200kraadises ahjus pehmeks. Seejärel koori ja lõika kõrvitsast 0,5 cm paksused viilud.

2. Rulli pärmi-lehttainast õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Kata tainas fetajuustu, kõrvitsaviilude ja tüümianiokstega. Nirista peale oliiviõli ja raputa üle soola-pipraga.

3. Küpseta pirukat 200kraadises ahjus, kuni tainas on krõbe ja pruun. Serveeri pirukat sojakastmega – need maitsevad koos imehästi.