Taimetoidu retseptid

Kartuli-seenepätsid 

Kersti Rea, 9. oktoober 2017, 02:06
Kartuli-seenepätsid Seljamaa Fotostuudio
See kartulist, seentest ja singist kokku vormitud päts on aus ja maitsev. Siiras suutäis kartulivõtutalgulistele pakkuda või seenelisele põue pista. Saad seda valmistada kahel viisil ja tulemus on vägagi erinev.

Koostisosad
6 dl Puruks tambitud keedetud kartul
200 g Kupatatud või leotatud soolaseened
60 g Maasuitsusink
1.5 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 peotäis Värske pune
3 dl Nisujahu
1 tl Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Praadimiseks õli
Pätside veeretamiseks nisujahu

Valmistamine

1. Lõika kupatatud või leotatud soolaseened ja maasink parajateks tükkideks ja sega kartulitambiga. Sega järgemööda kõik ained kokku ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Sega hästi. Valmista kettad, veereta neid jahus ning prae õlis. Söö soojalt ja paku kõrvale hapukoort.

Soovitus!

Kui lisad valmistamise käigus jahule 2 tl küpsetuspulbrit ja küpsetad samu pätse 200-kraadises ahjus 10–15 minutit, saad tulemuseks hoopis midagi muud – valge leiva moodi soolased kakukesed.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee