Kartuli-seenepätsid
Koostisosad
6 dl Puruks tambitud keedetud kartul
200 g Kupatatud või leotatud soolaseened
60 g Maasuitsusink
1.5 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 peotäis Värske pune
3 dl Nisujahu
1 tl Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Praadimiseks õli
Pätside veeretamiseks nisujahu
Valmistamine
1. Lõika kupatatud või leotatud soolaseened ja maasink parajateks tükkideks ja sega kartulitambiga. Sega järgemööda kõik ained kokku ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Sega hästi. Valmista kettad, veereta neid jahus ning prae õlis. Söö soojalt ja paku kõrvale hapukoort.
Soovitus!
Kui lisad valmistamise käigus jahule 2 tl küpsetuspulbrit ja küpsetad samu pätse 200-kraadises ahjus 10–15 minutit, saad tulemuseks hoopis midagi muud – valge leiva moodi soolased kakukesed.
Kommentaarid (0)