Nädala kook

Müslipõhjal hapukoorekook maasikatega 

Tuuli Mathisen, 9. oktoober 2017, 04:07
Müslipõhjal jogurtikook maasikategaFoto: Tuuli Mathisen
Krõbe müsli on tänuväärne materjal koogipõhjade valmistamiseks. Sarnaselt küpsisepõhjaga tuleks müsli veidi peenemaks jahvatada ja rasvainega segada ning koogivormi põhjale suruda.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
MÜSLIPÕHI
150 g Veski Mati Puuvilja täisteramüsli
50 g Sarapuupähklid
50 g Sulavõi
TÄIDIS
750 g Hapukoor
3 tk Muna
1.5 dl Pruun suhkur
1 tk Vanillikaunast kraabitud seemned (või 1 tl vanillsuhkrut)
2 spl Tärklis
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Serveerimiseks värsked maasikad või muud marjad

Valmistamine

1. Purusta müsli koos pähklitega köögikombainis ja sega sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ning suru müsli ja või segu põhjale.

2. Sega munad suhkruga lahti, kuid ära vahusta. Lisa hapukoor, vanilliseemned või -suhkur, tärklis ja sidrunimahl. Sega kõik ühtlaseks ning kalla ettevaatlikult vormi.

3. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Täidis muutub küpsedes matimaks. Kui täidis keskelt enam ei läigi, siis peaks see olema lõpuni läbi küpsenud. Kui kook kipub pealt liiga pruunistuma, siis võid katta vormi fooliumiga ja kuumust veidi alandada. Liiga kiirel küpsemisel on oht, et sisu jääb vedel.

4. Serveerides lisa värskeid maasikaid või muid marju.