Küpsetised

Müslipurukattega rabarberimuffinid 

Tuuli Mathisen, 9. oktoober 2017, 04:00
Müslipurukattega rabarberimuffinidFoto: Tuuli Mathisen
Veidi peenemaks jahvatatud või ka niisama koos võiga koogile või muffinitele puistatud müslipuru küpseb krõbedaks ja pakub mõnusat maitsebuketti.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
100 g Veski Mati Speltajahu
100 g Veski Mati Kaerajahu
100 g Pruun suhkur
75 g Sulavõi
1 tk Muna
1 dl Piim
300 g Tükeldatud rabarber
1 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
PURUKATE
70 g Veski Mati Rosina-pähkli täisteramüsli
2 spl Pruun suhkur
1 tl Kaneel
50 g Või

Valmistamine

1. Esmalt sega jahud, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega läbi ning ühenda siis kuivained ja vedel segu. Sega ühtlase taina tekkimiseni ning kalla siis juurde tükeldatud rabarber. Sega ettevaatlikult läbi. Kalla muffinivormidesse.

2. Purukatte jaoks purusta esmalt müsli blenderis või purustajas veidi peenemaks ja näpi siis või kuivainetega läbi. Puista puru muffinivormides olevale tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Küpsust võid kontrollida tikuga.