ÕunakrõbedikFoto: Viljar Särekanno
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 04:07

Õunakrõbedik (1)

Kes oleks arvanud, et karamelli on võimalik valmistada ilma suhkruta! See kook tõestab uhkusega, et ka mõnus maiustus saab olla tervislikus võtmes.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Õunad
60 g Või
150 g Agaavisiirup
1 tl Kaneel
KATE
250 g Kaerahelbed
3 spl Mandlijahu
50 g Kookosõli
2 spl Agaavisiirup

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 150 kraadini. Koori ja tükelda õunad ning vooderda nendega keraamiline ahjuvorm.

2. Karamelli valmistamiseks soojenda potis agaavisiirupit 4–5 minutit, jälgides hoolikalt, et siirup ei läheks kõrbema. Kui siirup on karamellilaadseks muutunud, lisa või ja kaneel ning kuumuta madalal tulel veel kuni minut aega.

3. Vala soe karamell ühtlaselt ahjuvormi õuntele, raputa üle vähese kaneeliga ning pane 35-40 minutiks 150-kraadisesse ahju küpsema.

4. Katte valmistamiseks purusta köögikombainis kaerahelbed rabedaks seguks. Sega kokku kergelt purustatud kaerahelbed, mandlijahu, kookosõli ja agaavisiirup ning sega kõik hoolikalt läbi. Kui õunad on ahjus valmis, võta vorm välja, kata ühtlaselt kaerahelbeseguga ning pane umbes 15 minutiks ahju tagasi. Küpsetamise jaoks võid temperatuuri tõsta 170 kraadini – nii saad vormile mõnusa krõbeda pealispinna. Enne serveerimist lase krõbedikul vähemalt pool tundi jahtuda ning serveeri koos jäätise või värskete marjadega.

HEA TEADA!

  • Ole karamelli tegemisel alati eriti ettevaatlik! Potis podisev siirup on põletavalt kuum ning pritsmed kleepuvad naha külge.
  • Kaerahelveste purustamisega ära mine liiale – otsi balanssi osaliselt purustatud ja osaliselt tervete kaerahelveste vahel.