Singi-porru-quiche toortatrastFoto: Viljar Särekanno
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 03:55

Singi-porru-quiche toortatrast

Toortatrajahust valmistatud quiche on ühtaegu nii tervislik kui ka maitsev. Klassikalise maitsekooslusega pirukas meeldib hästi nii suurtele kui ka väikestele sööjatele ja teeb kõhu mõnusalt täis.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
450 g Toortatrajahu
1 tk Muna
200 g Maitsestamata jogurt
Sool
TÄIDIS
5 tk Muna
200 g Maitsestamata jogurt
Sool
Must pipar
120 g Porru
250 g Kana- veise- või lambalihast sink
100 g Parmesan

Valmistamine

1. Põhja jaoks eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pane koostisained korraga kaussi ja sõtku käega ühtlaseks, kuni tainas ei kleepu enam käe külge. Vajadusel lisa veidi jahu. Vooderda 26 cm läbimõõduga ümar lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ning suru tainas ühtlaselt vormi põhja ja servadele. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

2. Vähenda ahjus kuumus 170 kraadini. Täidise jaoks klopi munad soola ja pipraga. Lisa jogurt ning sega hoolikalt ühtlaseks. Riivi parmesan ning lisa sellest umbes kolmandik munasegule. Haki sink ja porru väikesteks tükkideks, sega need munasegu hulka ning kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta 170-kraadises ahjus 30 minutit või kuni pirukas on korralikult läbi küpsenud. Mõni minut enne valmimist võta pirukas ahjust välja, puista üle ülejäänud riivitud parmesaniga ning lase küpseda veel umbes 3 minutit, et juust jõuaks sulada. Enne serveerimist lase jahtuda ning serveeri värske salatiga.

HEA TEADA!

Tšillikaunad lisa supile ilma seemneteta. Kui soovid vürtsikamat suppi, siis suurenda tšillikogust vastavalt maitsele.