Kiudainerikkad toidud

Lihtne köögiviljasalat herneste ja ubadega 

Tuuli Mathisen, 2. oktoober 2017, 04:10
Lihtne köögiviljasalat herneste ja ubadegaFoto: Tuuli Mathisen
Vahel on lahendused lihtsad ja käepärased. Üheks selliseks lihtsaks ideeks on köögiviljad majoneesikastmes. Tuntud mujal maailmas ka Vene salati nime all.

Kogus: kahele

Koostisosad
2 tk Keedetud ja tükeldatud porgand
5 tk Väike keedetud ja tükeldatud kartul
1 peotäis Värsked või külmutatud värsked herned
1 peotäis Kestadest puhastatud värsked või külmutatud aedoad
5 tk Väike tükeldatud marineeritud kurk
4 spl Rammus majonees
Sool
Must pipar
Hakitud värske petersell

Valmistamine

1. Kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi ja keeda herneid ja ube paarminutit. Kurna sõelal ning jahuta siis jääkülma vee all.

2. Sega kokku kartulid, porgandid, oad ja herned, tükeldatud marineeritud kurk ning majonees. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Võid salatit enne serveerimist veel veidi aega tõmmata lasta.

HEA TEADA!

Aedubade asemel võid kasutada ka külmutatud Edamame ube.

3 serveerimisideed

  • Mõnus köögiviljasalat sobib hästi kõrvalroaks külmade lihalõikude juurde.
  • Säti salat vaagnale või kaussi ja rebi peale suitsukalafileed.
  • Vahetult enne serveerimist tõsta salatile ohtralt pooleks lõigatud keedetud vutimune.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee