Kohupiima-kondenspiimakook ehk pashakookFoto: Krõõt Tarkmeel
Küpsetised
2. oktoober 2017, 04:57

Kohupiima-kondenspiimakook ehk pashakook

Koostisosad
PÕHI
1 pk Kalevi Dops küpsised
1 spl Või
75 g Müsli
TÄIDIS
150 g Rosina-pähklisegu
900 g Kohupiimapasta
3 spl Nisujahu
3 tk Muna
300 g Kondenspiim
2 spl Mesi

Valmistamine

1. Purusta küpsised köögikombainiga. Lisa segades juurde müsli ja pannil sulatatud või. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise (23 x 23 cm) või ümmarguse (24–26 cm) vormi põhjale.

2. Mikserda pähkli-rosinasegu peeneks ning sega kokku ülejäänud ainetega. Vala täidis vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit ehk seni, kuni kook keskelt õrnalt võbeleb.

3. Kaunista peeneks hakitud kiiviga või kiiviviiludega.

HEA TEADA!

Võid kasutada koogipõhjana ka kaeraküpsiseid või šokolaadiküpsiseid. Sel juhul läheb sul vaja umbes 300 g küpsiseid ja 100 g võid.