Veiseliha retseptid

Vasikaliha seentega koorekastmes 

Pille Enden, 25. september 2017, 04:49
Vasikaliha seentega koorekastmesFoto: Jaan Heinmaa
Praegu võib veel edukalt seenel käia ja parimad on need ju kohe värskelt tehtuna. Puravikud, kitsemamplid, lehterkukeseened – kõik need sobivad vasikalihaga oivaliselt. Sama retsepti järgi saab valmistada ka õrna talleliha.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1tund 30 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 kg Kondiga vasikaliha aba- või praetükk
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Mustsõstravein, nt Põltsamaa Tõmmu
200 g Puhastatud värsked seened
4 dl Rõõs koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Hõõru lihatükk igast küljest soola ja pipraga kokku, pruunista pannil 1 sl õlis ning pane ahjuvormi.

2. Kuumuta viilutatud küüslauk pannil kiiresti läbi ja lisa vormi, kalla peale vein.

3. Pane vorm ahju ja küpseta 170-kraadises ahjus tund aega.

4. Kuumuta seeneviilud õlis läbi ja tõsta vormi. Lisa koor ja küpseta veel 20 - 30 minutit.