Siidine kukeseentest kreemsuppFoto: Katrin Press
Kiudainerikkad toidud
30. august 2017, 03:40

Siidine kukeseentest kreemsupp

Kui koorene kukeseenekaste on muutunud tavaliseks, hoiab meeleolu üleval ka kreemsupp.

Kogus: seitsmele

Koostisosad
2 tk Šalottsibul
100 g Või
3 tk Keskmine küüslauguküüs
2 tk Mugulsibul
500 g Kukeseened
1 spl Nisujahu
100 ml Kuiv šerri või valge vein
1.5 l Kodune kanapuljong
2 tk Loorberileht
6 tk Tüümianivars
Sool
Jahvatatud must pipar
1 spl Rapsiõli

Valmistamine

1. Pane peotäis seeni kaunistamiseks kõrvale. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk kastrulis 2 sl võis hästi pehmeks, aga mitte pruuniks – selleks kulub umbes 8 minutit. Sega pidevalt. Lisa seened, välja arvatud need, mis kaunistamiseks said kõrvale pandud. Sega pidevalt ning kuumuta kümmekond minutit.

2. Lisa jahu ja sega umbes pool minutit. Nüüd vala juurde vein ja kuumuta pidevalt segades umbes 1 minut, kuni leem muutub paksuks ja siirupiseks. Lisa kuum puljong, loorber ja tüümian ning lase tasase kuumuse peal umbes 30 minutit podiseda.

3. Eemalda loorber ja tüümian ning pane supp blendrisse. Alusta vaikse kiirusega ning tõsta siis seda. Kui blender on maksimumkiirusel, hakka lusikashaaval lisama võid. Vala supp läbi tiheda sõela tagasi potti ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Enne serveerimist lase pannil õli tuliseks, lisa kaunistamiseks mõeldud seened ja sega neid seal pidevalt umbes 2 minutit. Lisa hakitud šalottsibul ja mõned tüümianilehed. Lisa 2 sl vett ja 1 sl võid. Tõsta kuumust ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta kuum supp kaussidesse ja säti peale röstitud seened.