Kiudainerikkad toidud

Metsaseenestruudel 

Kertu Lukas, 30. august 2017, 04:32
MetsaseenestruudelFoto: Katrin Press

Kogus: kuuele

Koostisosad
20 g Või
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
500 g Seened
25 ml Punaveiniäädikas
70 ml Kuiv šerri
1 tl Mesi
1 spl Nisujahu
Sool
Must pipar
2 spl Majoraan
3 tk Filotaina leht
1 tk Muna

Valmistamine

1. Sulata või pannil, lisa hakitud sibul ja hauta 3–5 minutit. Pane juurde küüslauk, seened, äädikas ja šerri ning redutseeri vedelik. Lisa mesi ja sega, nüüd lisa jahu ja sega taas ning prae, kuni seened on karamellistunud ja kuldsed. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta ja haki juurde majoraan.

2. Pane täidis tainalehe keskele ja voldi leht täidise ümbert kokku nii, et keerad tainaotsad täidise alla. Enne ahjupanekut määri pealt munaga. Küpseta 190-kraadises ahjus kuldpruuniks.