Anetti kiire läätsekarriFoto: Anett Velsberg
Kiudainerikkad toidud
30. august 2017, 05:09

Anetti kiire läätsekarri

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 tk Kollane sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike punane tšilli
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud kurkumi
0.5 tl Kaneel
3 spl Meelepärane karripulber
1 tl Suitsupaprika
0.5 tl Karrilehed
2 tk Väikeste tükkidena kartul
1 purk Tükeldatud tomatid (400 g)
250 ml Vesi
200 g Punased läätsed
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värske koriander, basmatiriis, ja värsked lameleivad
1 väike jupike Ingver
400 ml Kookospiim

Valmistamine

1. Kuumuta õli pannil. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, tšilli, ingver, maitseained ja karrilehed. Kuumuta 2–3 minutit. Lisa kartulid ning kuumuta veel 3–5 minutit, kuni kartul on kergelt pruunikas. Lisa kookospiim, tomatid, vesi ja läätsed.

2. Keeda õrnalt 20–30 minutit, kuni läätsed ning kartulid on pehmed. Vajadusel lisa vett. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Serveeri koriandri, riisi ning värske lameleivaga.