Kolumnid

Laura kookose-karamelli-twix’id 

Laura Strandberg, 30. august 2017, 04:59
Laura kookose-karamelli-twix’idFoto: Laura Strandberg

Koostisosad
KÜPSISEKIHT
100 g Kookosjahu
100 g Kaerajahu
60 g Vedel mesi
1 tl Jahvatatud meresool
2.5 tl Kookosõli
2 tl Vesi
KARAMELLIKIHT
80 g Datlid
30 g Maapähkli- või mandlivõi
2 tl Vesi
1 tl Jahvatatud meresool
1.5 tl Kookosõli
ŠOKOLAADIKATE
40 g Sulatatud kookosõli
60 g Kakao
30 g Vedel mesi
1 tl Vanilliekstrakt

Valmistamine

12 tk

1. Pane datlid sooja vette likku.

2. Sega kõik küpsiseained. Segu peaks olema sellise konsistentsiga, et hoiab sõrmede vahel kokku. Kui tainas on liiga teraline, lisa pisut vett. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja aseta karamellikihi valmistamise ajaks sügavkülma.

3. Blenderda karamellikihi ained tugevaks kreemjaks seguks. Kata sellega küpsisepõhi ning aseta 2–3 tunniks tagasi sügavkülma.

4. Vispelda katteained vedelamapoolseks kreemiks. Võta sügavkülmast küpsise-karamellikihid ja lõika umbes 1 cm viiludeks. Kasta need šokolaadisegusse ja aseta kuni serveerimiseni tagasi sügavkülma