Kiudainerikkad toidud

Vürtsikas kreemine porgandi, nuikapsa ja lillkapsa püreesupp 

Tuuli Mathisen, 18. september 2017, 04:54
Vürtsikas kreemine porgandi, nuikapsa ja lillkapsa püreesupp Tuuli Mathisen
Särtsakas maitsepomm neile, kes on krehvtisema kraami sõbrad. Köögiviljade trio – porgand, nuikapsas ja lillkapsas – annab kokku mõnusalt kreemise ja küllusliku supi.

Kogus: neljale

Koostisosad
10 cm Hakitud porru valge osa
2 tl Punase karri pasta
500 g Kooritud ja tükeldatud porgand
500 g Tükeldatud lillkapsas
200 g Kooritud ja tükeldatud nuikapsas
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 l Köögiviljapuljong
200 g Kookoskoor
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värsked ürdid, tšillihelbed, värske koriander, vm meelepärane

Valmistamine

1. Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli. Lisa hakitud porru ja hauta mõned minutid, kuni porru on klaasjas. Lisa karripasta ning kuumuta läb. Järgmisena lisa porgand, lillkapsas ja nuikapsas. Kuumuta õlis läbi ja lisa siis küüslauk ning puljong.

2. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed – 15–20 minutit. Lisa kookoskoor. Püreesta ja maitsesta lõplikult. Serveerides pane meelepäraseid lisandeid.

HEA TEADA!

Nuikapsast lõika suppi valmistades kohe rohkem lahti. Seda on mõnus ka niisama toorelt krõbistada, seni kuni supp alles pliidil podiseb.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee