Toitev veiselihasuppFoto: Tuuli Mathisen
Taimetoidu retseptid
18. september 2017, 03:32

Toitev veiselihasupp kümne köögiviljaga

Kodune lihapuljong paneb seedimise tööle. Köögivilju lisades võid olla loominguline ja kombineerida oma lemmikuid erinevates vahekordades. Arvesta ainult sellega, et köögiviljade keetmise aeg on erinev.

Kogus: kuuele

Koostisosad
PULJONG
1 kg Veisekont
1 tk Poolitatud ja koorimata sibul
1 tk Tükeldatud porgand
2 tk Loorberileht
10 tk Musta pipra tera
10 tk Vürtsitera
Petersellivars
Sool
KÖÖGIVILJASUPP
1 tk Hakitud sibul
2 tk Tükeldatud porgand
2 vart Tükeldatud varsseller
0.5 tk Keskmise suurusega kaalikas
0.5 tk Väiksem kapsapea
1 tk Väiksem tükeldatud baklažaan
200 g Tükeldatud kirsstomatid
2 tk Tükeldatud kartul
2 peotäit Lillkapsaõisikud
2 peotäit Brokoliõisikud
200 g Konservkikerherned
Sool
Must pipar
Suhkur
Värkslet pressitud sidrunimahl
Serveerimiseks värsked ürdid

Valmistamine

1. Puljongi valmistamiseks tõsta veisekondid potti. Kalla vesi peale nii, et kondid on kaetud. Lase keema tõusta ja riisu siis vaht. Lisa pooleks lõigatud koorimata sibul, porgand, loorberilehed, pipra- ja vürtsiterad ning petersellivarred. Lisa ka sool ja keeda vaiksel kuumusel vähemalt paar tundi, kuni liha on kontide küljest lahti löönud. Kurna puljong ja soovi korral eemalda liha kontide küljest ning lõika parajateks tükkideks.

2. Kuumuta pannil õli ning prae sibulat õli sees mõni minut, kuni sibul on klaasjas. Lisa porgand ja seller ning kuumuta õlis läbi. Tõsta praetud sibul, seller ja porgand potti. Kalla peale puljong ja lisa puljongisse ka kapsas ja kaalikas. Keeda umbes kümme minutit ja lisa siis tükeldatud baklažaan ja kirsstomatid ning kartul. Keeda veel kümmekond minutit ja lisa lillkapsas, brokoli ning nõrutatud kikerherned. Keeda, kuni viljad on parajalt pehmed.

3. Tõsta tükeldatud liha supi sisse tagasi. Lase korraks keema tõusta ja maitsesta suppi soola, pipra, sidrunimahla ja vähese suhkruga. Serveerides lisa värskeid ürte ja soovi korral ka hapukoort.