Kiudainerikkad toidud

Kolme kaunvilja supp ehk herne, ‘Edamame’ oa ja noore põldoa supp kookospiimaga 

Tuuli Mathisen, 18. september 2017, 04:16
Kolme kaunvilja suppFoto: Tuuli Mathisen
Kui suurema osa aastast tuleb läbi ajada kas kuivatatud või sügavkülmutatud ubade ja hernestega, siis suvelõpp annab võimaluse nautida õrnakoelisi ube ja herneid. Kreemine kookospiim aitab viljad siduda malbelt üheks maitsetervikuks.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Rohelised herned
200 g ‘Edamame’ oad - kauntest puhastatud
300 g Põldoad - kauntest puhastatud
100 g Spinat
1 peotäis Hakitud roheline sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 peotäis Värske tüümian
Värskelt pressitud sidruni mahl
400 g Kookospiim
4 dl Vesi
1 spl Kookosõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta põldoad. Selleks eemalda oad kaunast. Kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja tõsta sinna siis põldoad, ‘Edamame’ oad ja veerand hernestest. Keeda 3–5 minutit ning jahuta siis kiiresti sõelal külma veel all. Eemalda põldubadelt kestad ja suru ‘Edamame’ oad kaunast välja. Tõsta oad ja herned kõrvale.

2. Sulata keskmisel kuumusel poti põhjas kookosõli ning hauta hakitud rohelist sibulat ja küüslauku mõni minut. Lisa kolmveerand rohelistest hernestest ja ubadest, spinat, münt ja vesi. Keeda mõni minut ning lisa siis kookospiim ja sidrunimahl. Töötle saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa supile eelnevalt blanšeeritud ube, rohelisi herneid ja münti.