Krõbeda juustuse kattega ahjurooskapsadFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
18. september 2017, 04:04

Krõbeda juustuse kattega ahjurooskapsad

Siin retseptis on rooskapsastele seltsiks sätitud odrajahust, munast ja juustust krõbe kate, mis annab kapsaroale hoopis uue olemise.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Rooskapsas, puhastatud ja poolitatud
1 dl Veski Mati Odrajahu
1 tl Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Õli
1 tk Suur muna
Värskelt pressitud sidrunimahl ja riivitud koor
50 g Riivitud parmesan
Serveerimiseks värsked ürdid, nt petersell, till

Valmistamine

1. Sega omavahel odrajahu, sool ja pipar. Teises kausis sega muna ja sidrunimahl. Kolmandas kausis sega riivitud parmesan ja veidi sidrunikoort. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi kastrulis ja tõsta rooskapsad keevasse vette. Keeda 2 minutit ning kurna siis sõelal. Kalla rooskapsad odrajahu sisse ja raputa kaussi nii, et kõik oleks jahuga kaetud. Tõsta rooskapsad siis muna sisse ja raputa või sega nii, et kõik oleks munaga kaetud. Viimasena tõsta rooskapsad juustu sisse ja sega nii, et kapsad oleksid juustuga kaetud.

2. Laota rooskapsad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle õliga. Tõsta 180–200 kraadini eelkuumutatud ahju ja rösti sel kuumusel 25–30 minutit, kuni kapsad on saanud krõbekuldse kooriku. Serveerides puista peale värskeid ürte ja söö kas iseseisva roana või paku lihatoitude kõrvale. Vajadusel maitsesta veel täiendavalt soola ja pipraga.