Kiudainerikkad toidud

Õuna, kõrvitsa ja kuivatatud jõhvikatega kaerajahuampstükid 

Tuuli Mathisen, 18. september 2017, 04:43
Õuna, kõrvitsa ja kuivatatud jõhvikatega kaerajahuampstükidFoto: Tuuli Mathisen
Kook ja tervislikkus ei sobi tavaliselt kokku, aga talviste viljadega kaerajahukoogi puhul ei ole tervislikkuse klausli lisamine liialdus ega valeväide.

Koostisosad
5 dl Veski Mati Täistera kaerajahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
1.5 tl Kaneel
1 näpuotsatäis Kardemon
2 dl Kõrvitsapüree (ahjus pehmeks küpsetatud ja püreestatud kõrvits)
1 näpuotsatäis Sool
1 dl Õunakaste
1 dl Pruun rafineerimata suhkur
2 spl Oliiviõli
2 peotäit Kuivatatud jõhvikad
Tuhksuhkur

Valmistamine

10-12 -le

1. Sega omavahel kaerajahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja vürtsid. Sega teises kausis kõrvitsapüree, pruun suhkur, õunakaste ja õli ning sega kõik hästi ühtlaseks ja kreemiseks. Lisa vedel segu kaerajahule, lisa veel kuivatatud jõhvikad ja sega kõik ühtlaseks.

2. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, lükka lusika või spaatliga pind ühtlaseks ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Küpsust kontrolli tikuga ja vajadusel küpseta pikemalt. Tõsta ahjust ning jahuta veidi. Puista peale tuhksuhkrut ja lõika parajateks tükkideks.