Küpsetatud ricotta viigimarjade, ürtide ja prosciutto’ga
Koostisosad
500 g Ricotta
6 tk Värske viigimari
Meresool
Must pipar
Tüümian
Rosmariin
Oliiviõli
Prosciutto
Palsamiäädikas
Valmistamine
1. Vajuta pehme ricotta õliga määritud suurde küpsetusnõusse või väikestesse küpsetusvormidesse. Vajuta ühtlaseks. Ricotta paksus peaks olema umbes 2,5 cm. Puista peale meresoola, pipart, värsket tüümiani ja rosmariini.
2. Piserda oliiviõliga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Tõsta vormid ahjust välja, lisa poolitatud viigimarjad ning küpseta veel kümmekond minutit. Serveerides lisa prosciutto ning piserda vormile aromaatset oliiviõli ja tiheda konsistentsiga palsamiäädikat.
HEA TEADA!
Selsamal moel võid küpsetada ricotta’t ka magusana. Nirista küpsenud ricotta’le ja viigimarjadele vedelat mett ning lase sel ahjus mõnusalt karameljaks küpseda. Peale puista röstitud pähkleid.
Kommentaarid (0)