Viigimarja ja sinihallitusjuustu focacciaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
11. september 2017, 04:22

Viigimarja ja sinihallitusjuustu focaccia

Magusad viigimarjad ja sinihallitusjuustust kohev focaccia on iga peolaua kindel hitt. Lisaks sellele, et isu on raske taltsutada, on viigimari oma kaunilt roosakaslillaka viljalihaga sedavõrd dekoratiivne, et esmalt on ahjusooja focaccia’t lausa kahju lahti lõigata.

Koostisosad
500 g Nisujahu
2 tl Sool
2 pk Kuivpärm
2 spl Oliiviõli
400 ml Külm vesi
4 tk Suur viigimari, viilutatuna
200 g Sinihallitusjuust
Soolahelbed soovi korral

Valmistamine

1. Sega jahu, sool ja kuivpärm. Lisa oliiviõli ning 300 ml vett, sega läbi ning sõtkumise ajal lisa veel ülejäänud vesi. Töötle tainamass ühtlaseks ja sõtku seni, kuni tainas tuleb käte ja kausi küljest lahti. Selleks kulub 5–7 minutit. Sõtkumisfunktsiooniga köögikombaini abil on seda kõige mugavam teha. Vormi tainast pall, puista peale veidi jahu ning jäta sooja kohta kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks.

2. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ning jaota kerkinud tainas kaheks osaks. Vormi kätega kaks ristkülikukujulist lamedat saia. Lase kerkida veel umbes pool tundi kuni tund. Kuumuta ahi 220 kraadini. Säti mõlemale focaccia’le võrdselt viigimarju ja sinihallitusjuustu tükke. Soovi korral puista lisaks veidi soolahelbeid. Küpseta ahjus umbes 20 minutit, kuni saiad on kuldpruunid. Tõsta ahjust ja piserda üle oliiviõliga.