Kiudainerikkad toidud

Kantaluupmeloni-viigimarjasalat 

Tuuli Mathisen, 11. september 2017, 03:37
Kantaluupmeloni-viigimarjasalatFoto: Tuuli Mathisen
Magus, soolane, kreemine, mahlane … Suurepärane kerge salat, kus viigimarjad, mesine melon ja soolakas sink vormuvad kleepuvas palsamikreemikastmes üheks maitsetervikuks.

Koostisosad
400 g Puhastatud ja sektoriteks tükeldatud kantaluupmelon
5 tk Viigimari
100 g Prosciutto
KASTE
Sidrunimahl
Oliiviõli
Palsamikreem
Sool
Must pipar

Valmistamine

Esmalt valmista salatikaste. Sega omavahel sidrunimahl, oliiviõli, palsamikreem, sool ja pipar. Sega hoolega läbi. Laota salatiroheline serveerimistaldrikule ning tõsta sinna peale meloni- ja viigimarjasektorid ning prosciutto-viilud. Piserda salatikastmega ning serveeri kohe.

HEA TEADA!

Kastme jaoks sobib tihe ja kleepuv palsamikreem, mille võid soovi korral palsamiäädikast ka ise kokku keeta. Selleks kulub vaiksel kuumusel 10–15 minutit.