Mehhikopärased tuunikalavrapidFoto: Laura Strandberg
Kalatoitude retseptid
2. märts 2018, 06:09

Mehhikopärased tuunikalavrapid

Mõnusalt krõmpsud ja samas tervislikud ampsud, mis viivad keele alla! Valmivad kiirelt ja lihtsalt!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TÄIDIS
2 tk Tomat
2 tk Avokaado
1 tk Punane paprika
50 g Rooma salat
60 g Mustad oliivid
1 karp Tuunikala oliiviõlis
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Mais
150 g Mustad konservoad
4 tk Tortilja
KASTE
1 tk Väike tšillikaun
1 punt Peeneks hakitud petersell
2 tk Küüslauguküüs
150 g Kreeka jogurt
Sool
Must pipar
75 g Majonees

Valmistamine

1. Haki tomat, avokaado ja paprika väikesteks kuubikuteks.

2. Rebi katki ka Rooma salat.

3. Poolita oliivid või lõika need väikesteks ratasteks.

4. Nõruta tuunikalalt ära suurem osa õlist. Sega kala hakitud köögiviljade ja oliividega. Lisa poole sidruni mahl, oad ja mais ning sega ühtlaseks.

5. Pruunista pannil või grillil tortiljad. Samal ajal valmista kaste, segades peeneks hakitud tšilli, peterselli ja küüslaugu majoneesi ja Kreeka jogurtiga. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

6. Sega tuunikalasegu kastmega. Keera sisu tortilja sisse ja serveeri kohe!

HEA TEADA!

Tuunikalatäidis sobib hästi ka lavaši vahele, samuti pasta-kastmeks!