Pavlova kohupiimakreemi ja murelitegaFoto: Laura Stranberg
Nädala kook
21. august 2017, 04:11

Pavlova kohupiimakreemi ja murelitega

Uhke ja mõnusalt kreemine, samas krõbe kook moodustab koos šokolaadi ja marjadega taevaliku koosluse!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi + besee jahtumisaeg

Koostisosad
BESEEPÕHJAD
6 tk Toasoe munavalge
0.3 tl Sool
300 g (Tuhk)suhkur
3 spl Vesi
1.5 spl Maisitärklis
1 tl Söögiäädikas
1 spl Kakao
TÄIDIS
400 ml Rõõsk koor 35%
400 g Maitsestamata pakikohupiim
60 g Suhkur
KAUNISTAMISEKS
Kakao
500 g Murelid
200 g Põldmarjad

Valmistamine

1. Pane ahi soojenema 120 kraadini. Kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga. Piserda seda vähese veega.

2. Vahusta munavalged soolaga keskmisel kiirusel kergeks vahuks. Seejärel lisa vähehaaval suhkur ja mikserda segu tugevaks läikivaks vahuks.

3. Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis ja äädikas ning mikserda veel umbes 10 sekundit. Raputa vahu peale kakaod ja sega vaht imekergelt läbi, nii et tainas jääb veidi siiruviiruline.

4. Tee küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga kaks ühesuurust ringi, kuid jäta äärtest 1,5 cm vabaks. Jaga munavaht kahe ringi vahel võrdselt ära. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta põhjasid umbes 1 tund ja 20 minutit, kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Küpsetamise aeg oleneb ahjust ja munade kvaliteedist ning värskusest.

5. Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üle öö jahtuma.

6. Enne serveerimist mikserda vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Seejärel mikserda sisse ka kohupiim.

7. Kata üks beseepõhi poolega kohupiima-vahukoorekreemist. Aseta peale teine beseepõhi ja kata ka see kreemiga. Raputa peale veidi kakaod.

8. Kaunista tort sulatatud šokolaadi ja marjadega!

HEA TEADA!

Aja kokkuhoiu mõttes võid beseepõhjad valmis küpsetada ja ahju jahtuma jätta juba eelmisel õhtul!