Võileivade retseptid

Soolane võileivatort paprika ja suvikõrvitsaga 

Eva Pärtel, 7. august 2017, 04:02
Võileivatort Eva Pärtel
Võileivatort - iga peolaua au ja uhkus. 

Koostisosad
1 tk Röstsai (suur pakk)
300 g Soolane meelepärase maitsega toorjuust
3 spl Pesto
3 spl Majonees
2 tk Punane paprika
200 g Kodujuust
3 tk Avokaado
0.5 tk Keskmise suurusega kollane suvikõrvits
0.5 tk Keskmise suurusega roheline suvikõrvits
Praadimiseks õli
Sool

Valmistamine

1. Äärista keeksivormi põhi ja küljed toidukilega.

2. Lõika röstsaialt ära koorikud.

3. Aseta kiht röstsaia vormi. Jaga toorjuust mõtteliselt kolmeks: kaheks suuremaks ja üheks väiksemaks osaks. Määri saiaviiludele üks suurem osa toorjuustu ning seejärel pestot.

4. Tõsta peale teine kiht röstsaia. Määri saiadele teine suurem osa toorjuustu ja majonees ning tõsta peale viilutatud ja pannil 10 minutit hautatud paprika.

5. Tõsta paprikatele kolmas saiakiht ja laota peale kodujuust.

6. Kata kodujuust neljanda röstsaiakihiga. Puhasta avokaadod. Suru viljaliha kahvliga puruks ja määri röstsaiadele.

7. Tõsta peale viimane saiakiht ja määri sellele õhukeselt toorjuustu. Seejärel mässi tort kilesse ja pane koos vormiga ööseks külmikusse.

8. Järgmisel päeval viiluta suvikõrvitsad õhukesteks viiludeks ja prae need mõne sekundiga pannil kergelt läbi. Seejärel maitsesta kõrvitsaviilud soola-pipraga ja jahuta.

9. Võta võileivatort külmikust. Eemalda kile ja tõsta tort serveerimisalusele. Kata tort pealt vaheldumisi kollaste ja roheliste suvikõrvitsaviiludega ja serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee